Utbildning och karriär

En blogg för tips och adivices om utbildning och karriär

Vanliga frågor om vuxenutbildning

Publicerad 2014-11-05 06:44:00 i vuxenutbildning,

 För den vuxna som längtar efter att vidareutbilda sig finns det en mängd vuxenutbildningar. Utbudet av kurser varierar och man kan behöva söka sig någon annanstans för att hitta den utbildning man söker. 

Vad är vuxenutbildning?

Vuxenutbildningar är riktade mot vuxna som vill vidareutbilda sig och är därför vanligtvis på schemalagda på kvällar och helger för att underlätta för den som har jobb och familj. Kurserna kan ha som syfte att klättra inom sitt yrke, färska upp ens kunskaper, personlig utveckling eller för att utveckla sina hobbies. 

Är vuxenutbildning för mig?

Det finns lika många olika anledningar till att vidareutbilda sig som det finns människor. Men frågan är om det passar dig. Vill du visa framfötterna på jobbet? Kanske prova en annan jobbinriktning? Lära dig hantera stress eller varför inte ett nytt språk? Du kan putsa upp gamla kunskaper eller lära dig nya. Det viktiga är att man är seriös och medveten om att man behöver lägga ner en del tid för att få ut maximalt av kursen. Man kan ta kurser i vanlig klassrumsmiljö eller online. Den klassrumsbaserade varianten träffas vanligtvis en till tre dagar i veckan, i 1-2 timmar. Väljer man att studera online är det inga bestämda tider att förhålla sig till. 

Vilka utbildningar finns det?

Det finns vuxenutbildningar för alla branscher och intressen. Utbudet i ditt närområde varierar och av uppenbara själ finns det ett större utbud i storstäder. Finns inte den utbildning du söker i ditt närområde går det att ta den som onlinekurs. Om man väljer onlinekurser eller klassrumsbaserade kurser är hugget som stucket. Det är helt upp till vad man föredrar, kunskapen som förmedlas i kurserna är densamma i båda tillvägagångssätten.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela